معرفی اسکنر داخل دهانی

خرید اسکنر دهانی پرودنت

برای انتخاب اسکنر داخل دهانی مناسب چه معیارهایی را در نظر بگیریم؟

این سوالی است که می‌خواهیم به بحث درباره آن بپردازیم اما قبل از آن لازم است بدانیم که:

  • اسکن داخل دهانی چیست و چه کاربردی دارد؟
  • مزایا و معایب استفاده از این ابزار چه می‌باشد؟

تعریف اسکن داخل دهانی:

این دستگاه با تصویربرداری دیجیتالی از دهان و دندان، داده‌هایی را در اختیار دندان‌پزشک در قالب یک تصویر سه بعدی ارائه می‌دهد. در واقع اسکن داخل دهانی، دوربین‌های پیشرفته نوری هستند که نور را با طول موجی مشخص به ناحیه‌ای از دهان و دندان تابانده و به وسیله بازتاب، تصویر سه بعدی در اختیار متخصص قرار می‌گیرد.

به عبارتی دیگر، اسکن‌های داخل دهانی را نسل جدیدی از قالب‌گیری دندان به حساب می‌آورند که در آن نیازی به خمیرهای قالب‌گیری نیست و بیمار وجود یک جسم خارجی و ناخوشایند در دهان خود را احساس نمی‌کند.

پس نتیجه می‌گیریم که از اسکن‌های سه بعدی به دست آمده توسط این ابزار در ارتودنسی، دندان‌پزشکی ترمیم و درمان‌های زیبایی استفاده می‌شود.

کاربردهای اسکن داخل دهانی:

دانستیم که اسکن داخل دهانی بیشترین اهمیت را در دندان‌پزشکی دارد به همین دلیل از مهم‌ترین کاربردهای آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده به عنوان قالب‌گیری در ایمپلنت دندان
  • ساخت پروتز ثابت و متحرک دندان
  • ساخت انواع روکش‌ها مانند لمینیت، بریج و غیره
  • در نهایت برای درمان دندان‌های مورد نیاز به تصاویر دقیق از فضا و موقعیت آن
اسکنر داخل دهانی – پرودنت | عرضه مستقیم محصولات دندانپزشکی
خرید اسکنر داخل دهانی + پرودنت

مزایای اسکن داخل دهانی:

اکنون شما می‌توانید مزایای استفاده از این تکنولوژی را حدس بزنید؛ به همین خاطر تصمیم گرفتیم تا به  طور دقیق و کامل مزیت‌های اسکن داخل دهانی که شامل موارد زیر می‌باشد را نام ببریم.

  • از اولین ویژگی فوق‌العاده این ابزار میتوان دقت بالای آن در مقایسه با دیگر روش‌ها را معرفی کرد؛ چراکه استفاده از اسکن داخل دهانی کاملا بدون خطا بوده  و استفاده از آن کیفیت‌های بسیاری بالایی را ارائه می‌دهد.
  • دسترسی پزشک به اطلاعات حال از تصاویری که توسط اسکن داخل دهانی به دست می‌آید، گسترده و در قالب یک فرمت STL قرار دارد. این فرمت یک نقشه مختصاتی با تمام اطلاعات جزئی برای رفع مشکلات و تعیین اندازه‌های دقیق و لازم در ساخت ریستوریشن‌ها می‌باشد.
  • اسکن‌های داخل دهانی به علت استفاده از طیف‌های نور مرئی و عدم استفاده از اشعه‌های خطرناک برخلاف دیگر شیوه‌های عکس‌برداری که از اشعه X استفاده می‌کنند، برای انسان خطرناک نیست.
  • یکی از اصلی‌ترین مزایای استفاده از این دستگاه‌ها، سرعت بالای آنها در انجام کار است. اگر بخواهیم به شیوه‌های قدیمی قالب‌گیری نگاه بیاندازیم به این صورت بود که ساعت‌ها زمان صرف قالب‌گیری می‌شد و در صورت بروز خطا، کار باید با مراجعه بیمار به کلیننک دوباره صورت می‌گرفت که زمان زیادی از بیمار و دندان‌پزشک گرفته می‌شد. اما اسکن‌های سه بعدی در چند دقیقه آماده و خروجی آن بارها می‌تواند بدون حضور بیمار به کلینیک توسط پزشک استفاده شود. میتوان گفت این مزیت، استفاده از اسکن داخل دهانی را بیش از گذشته محبوب‌تر کرده است.
  • از دیگر مزیت آن میتوان به تصاویری سه بعدی حاصل از عکس‌برداری، اشاره کرد. این تصاویر نسبت به تصویرهای دوبعدی جزئیات و اطلاعات بیشتری را ارائه می‌دهند که این عامل باعث شده پزشک برای درمان دارای دید بهتر و بازتری داشته باشد.
  • در نهایت می‌رسیم به صرفه‌جویی در هزینه و انرژی گذاشته شده برای انجام کارهایی که ساعت‌های بسیاری را به خود اختصاص می‌دادند.

معایب اسکن داخل دهانی:

هر تکنولوژی و ابزاری علاوه بر راحتی کار و مزایایی که دارد، دارای عیب و ایراداتی می‌باشد که این ارادات در اسکن داخل دهانی برای برخی از مدل‌ها وجود دارد؛ مهم‌ترین معایب این دستگاه‌ها به شرح زیر می‌باشد:

  • اولین مشکل در استفاده از ابزار اسکن داخل دهانی، تحت تاثیر قرار گرفتن کیفیت مش است. به عبارتی اساس کار این ابزار بر پایه مش می‌باشد. مش به بیان ساده‌تر به برآمادگی‌های سطوح مختلف می‌گویند که در یک چهارچوب مشخص می‌گیرند؛ به همین خاطر با حرکت سر بیمار و یا زبان، این مش‌ها تحت تاثیر قرار گرفته و آن‌ها را تاحدی با خطای جزئی در اعلام نتیجه مواجه می‌کند. از دیگر مواردی که بر روی نتایج مش تاثیرگذر است، وجود بزاق می‌باشد. در واقع بزرگترین چالش در این بخش، کنترل بیمار و وضعیت اوست.
  • یکی دیگر از عیب‌های اسکن داخل دهانی ازدست رفتن اطلاعات ردیابی یا تصاویر به دست آمده توسط مشکلات نرم‌افزاری است. در این زمان دندان‌پزشک باید بدون توقف دستگاه و به صورت اسکن مجدد، کار خود را انجام دهد که کار تصویربرداری را اندکی طولانی می‌کند؛ البته این ایراد در دستگاه‌های جدید برطرف شده است
  • یکی دیگر از مشکلات در مدل‌های قدیمی‌تر اسکن‌های داخل دهانی استفاده از پودر بود. به این صورت که چون سطح دندان انسان‌ها از قدرت انعکاس نسبتا بالایی برخوردار است، می‌تواند بر بازتاب پرتوهای اسکن تاثیر گذاشته و آن‌ها را دچار اختلال کند؛ به همین خاطر برای رفع این موضوع از نوع خاصی پودر استفاده می‌کنند تا دیگر این اتفاق رخ ندهد.
اسکنر داخل دهانی YouJoy – پرودنت | عرضه مستقیم محصولات دندانپزشکی
خرید اسکنر داخل دهانی از مجموعه پرودنت

برای انتخاب اسکنر داخل دهانی مناسب چه معیار هایی را در نظر بگیریم؟

در ادامه بیشتر در خصوص انواع و مدل‌های این دستگاه‌ها می‌پردازیم اما حالا می‌خواهیم معیارهای مناسب جهت انتخاب اسکن داخل دهانی را معرفی کنیم. از مهم‌ترین موارد عبارت است از:

·         سرعت

اولین ویژگی مهمی که برای اسکن داخل دهانی باید در نظر بگیرید، سرعت اسکن است؛ چرا که تاثیر این ویژگی بر استفاده آسان و  سرعت در نصب دستگاه نیز تاثیرگذار خواهد بود.

·         فلو اسکن

در کنار استفاده آسان باید به نحوه عملکرد نرم‌افزار همراه با آن نیز توجه کرد؛ چراکه این عامل نقش پر رنگی  در ارائه تصاویر بدون مشکل برای ارسال و اصلاح آن به آزمایشگاه در نرم‌افزار دارد.

در نظر داشته باشید اگر نرم‌افزار دارای ویژگی‌هایی چون پیچیده بودن برای کار، کند بودن استفاده با آن و هوشمند نبودن باشد، کل مراحل درمان تغییر می‌کند.

·         اندازه اسکنر

این مورد را باید باتوجه به استفاده از اسکن داخل دهانی در مدت یک روز تصمیم بگیرید. بیشترین موردی که در این بخش باید به آن توجه شود وزن و طراحی دستگاه است و بتوان آن را به راحتی نگهداری و جابه‌جا کرد.

·         هزینه‌ درنظر گرفته شده

این گزینه یکی از موارد مهم برای بسیاری از افراد است که نه تنها باید قیمت اولیه دستگاه در نظر گرفته شود بلکه باید به هزینه‌های دیگری مثل نگهداری و مواردی چون  تعهد پرداخت، وجود پرداخت هزینه بیشتر بابت راه‌اندازی، آموزش، خدمات مشتری و غیره، توجه ویژه  داشت.

انواع اسکن داخل دهانی:

تا این بخش از مطلب متوجه شدیم که اسکنر داخل دهانی چیست و برای انتخاب اسکنر داخل دهانی مناسب چه معیار هایی را در نظر بگیریم. حال لازم است بدانید که اسکنر‌های داخل دهانی به طورکلی در سه کلاس تقسیم‌بندی می‌شود که عبارت است از:

  • کلاس A

این نوع اسکنرها علاوه بر اسکن، دارای قابلیت‌های پیشرفته‌تری مانند طراحی و غیره می‌باشند که بیشتر در سیستم‌های Planmerca و سیرونا قرار دارند.

  • کلاس B

این اسکنرها فقط قابلیت اسکن و دیزاین دندان‌ها را برعهده دارند و از قابلیت Miling برخوردار نیستند.

  • کلاس C

این نوع از اسکنرها فقط عمل اسکن کردن را انجام می‌دهد و از قابلیت‌هایی مثل طراحی برخوردار نیست.

نوع دیگری از تقسیم‌بندی نیز براساس توانمندی‌ها صورت می‌گیرد که شامل موارد زیر است:

  • Speed
  • Acquisition
  • Intelligence

مدل‌های اسکن داخل دهانی:

بعد از پی بردن به تقسیم‌بندی این دستگاه‌ها، می‌خواهیم محبوب‌ترین اسکنرها را بع شما معرفی کنیم و درباره هرکدام از آنها به صورت کامل صحبت کنیم.

·        اسکنر داخل دهانی 3Shape TRIOS

یکی از دقیق‌ترین اسکنرهایی است که اغلب دندان‌پزشکان از آن استفاده می‌کنند چراکه یک اسکن سریع با رنگ‌های واقعی را در اختیاز پزشک قرار می‌دهد و از پیشرفته‌ترین امکانات برخوردار است.

این دستگا‌ه‌ها نیازی به استفاده از پودر هنگام اسکن ندارند و تصاویر را با سرعت و دقت بالایی ثبت می‌کنند؛ همچنین قابلیت‌هایی چون وایرلس بودن و طراحی ارگونومیکی را نیز دارا می‌باشند.

از دیگر ویژگی‌های برتر این مدل میتوان به صفحه نمایش هوشمند، نیاز نداشتن به نگهداری اسکنر در یک فاصله یا زاویه خاص، دارا بودن قابلیت اتوکلاوبودن در سر اسکنر و داشتن سیستم هوشمند تغییر رنگ دندان اشاره کرد.

·         اسکنر دهانی کداک  CARESTREAM CS 3600

یکی دیگر از مدل‌هایی که در صنعت دندان‌پزشکی استفاده می‌شود، این مدل اسکنر است که خروجی فایل  STL آن یکی از بزرگترین مزیت‌ اسکنرهای  کداک  CARESTREAM CS 3600محسوب می‌شود. از این دستگاه بیشتر برای ساخت پروتز، طراحی و ساخت رستوریشن استفاده می‌گردد.

از ویژگی‌های این اسکنرها میتوان مواردی چون دقت بالا، مقرون به صرفه بودن، نیاز نداشتن به فضای خاص و تحویل سریع برای رستوریشن‌ را نام برد.

این اسکنر در کنار تمام مزیت و ویژگی‌های خوبی که دارد دارای معایبی چون استفاده از پودر برای اسکن، مشکلات ردیابی و نرم‌افزار و تحت تاثیر قرار گرفتن کیفیت مش باتوجه به مواردی که گفتیم، می‌باشد.

به همین دلیل افراد ترجیح می‌دهند که از اسکنر 3Shape TRIOS استفاده کنند.

 

اکنون می‌دانیم برای انتخاب اسکنر داخل دهانی مناسب چه معیار هایی را در نظر بگیریم…..

به پایان مطلب مهم‌ترین معیار در انتخاب اسکن داخل دهانی رسیدیم؛ در این مطلب ما درباره اسکن داخل دهانی به طور مفصل صحبت کردیم.

اما به عنوان مطلب پایانی نتیجه می‌گیریم که استفاده از این ابزار باعث می‌شود تا بیشترین دقت سیستماتیک و کمترین خطای انسانی رخ دهد، قالب‌گیری به آسان‌ترین روش ممکن انجام شود، بیمار از روند درمان خود  رضایت کامل داشته باشد و در استفاده از مواد قالب‌گیری و هزینه‌های ارسال آن نیز صرفه‌جویی گردد.

پس اگر بازهم سوالی ذهن شما را به خود مشغول کرده خوشحال می‌شویم تا آن را  با ما به اشتراک بگذارید؛ منتظر تجربیات و نظرات شما عزیزان هستیم.

پرودنت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *